Dans in de Jans

In 2017 werd ik uitgenodigd door Senior dagbesteding Ineke Aker van de dagbesteding van de Janskliniek (nu onder de naam Stadshart) van Kennemerhart om te komen dansen in haar nieuwe project in samenwerking met Dock, Sportsupport en Tandem. Ik was direct enthousiast omdat ik deze kans zag om mijn ideeën voor een dansfeest voor ouderen in de praktijk uit te kunnen voeren. Ineke was ook een collega destijds van mij toen ik ook nog werkte op de dagbesteding. De samenwerking liep daarom dan ook als vanzelf. Dans in de Jans werd een succes en we hebben het vele jaren vol gehouden. Hier heb ik goed kunnen oefenen in een solide dansprogramma neer te zetten. Vele mooie contacten zijn hier ontstaan onder de deelnemers die ik nu nog op andere locaties tegen kom. Het was ten slotte ook mijn doel om de deelnemers voor het feest te ontmoeten waardoor ik het programma er op aan kon passen. Deze tactiek werkt mijn inziens nog steeds erg goed en ben van mening dat een dansfeest daardoor het meeste kans van slagen heeft als het een persoonlijk tintje krijgt. De deelnemers mogen gehoord worden en het helpt hen om over een drempel te komen die veelal voor ouderen in de weg staat. Hun beperkingen bij het ouder worden mogen minder belangrijk zijn dan het plezier wat men kan ervaren met de muziek en de aanpaste danswijze. Dit heb ik hier zien gebeuren en blijf ik mee nemen in elke nieuwe dansbelevenis.

Nu nog steeds dans ik op meerdere dagcentra van Kennemerhart.

Deel dit bericht

Geef een antwoord