Reacties van deelnemers:

Reacties van Organisaties:

Ik was erbij dat Bianca met haar dansactiviteit bij ons op het dagcentrum Ripperdahart van de Oppeppers Dichtbij aanwezig was. Met behulp van foto’s van artiesten en gesprekjes met de deelnemers brengt Bianca de muziekbeleving van vroeger en nu naar boven. Bianca doet voor welke bewegingen bij de muziek gedaan kunnen worden en laat de deelnemers vrij om dit zittend of staand te volgen. Maar heel andere bewegingen maken mag ook. Ook deelnemers in een rolstoel krijgen alle ruimte op te dansen. Kortom, ‘Let’s twist again’ is een echt dansfestijn. Heel leuk en mooi om te zien hoe deelnemers in beweging kwamen en hier ook volop van genoten. En heel ontroerend om mee te maken dat er een deelnemer was die helemaal op ging in zowel de snelle als de langzame ritmes/sferen van de muziek en er op geheel eigen wijze en in zijn eigen wereld iets prachtigs van maakte om naar te kijken. Ik vond het een heerlijke muziek-en danservaring en ben blij dat Bianca regelmatig bij ons zal komen ’twisten’.

Monique Uithoven Medewerker dagbesteding Ripperdahart, Kennemerhart

Let’s twist again haalt ouderen weer uit hun stoel. Ze laat ze dansen alsof zij niet anders doen. Met de juiste nummers en dans haalt Bianca mooie herinneringen en veel emoties naar boven. Mensen verrassen zichzelf met de moves die er nog in zitten en het brengt weer even positiviteit in hun leven. Het is méér dan dansen alleen, het is een beleving op zich.

Veronica van Hattum, Medewerker dagbesteding Schalkhart, Kennemerhart

Sinds 2017 krijgen we wekelijks bezoek van Bianca Basjes. Bianca verzorgt in ons woon-zorgcentrum de dansmiddag waar bewoners echt naar uit kijken. Het biedt een welkome afwisseling in het weekprogramma. Door middel van muziek, oude foto’s en attributen weet ze ons restaurant om te toveren tot een danszaal vol nostalgie. De bewoners ontmoeten elkaar in de zaal en worden meegenomen door het enthousiasme van Bianca. Ze weet sfeer te creëren en alle mensen in beweging te krijgen. Na even staat staat iedereen op de dansvloer of beweegt mee vanuit de rolstoel. Na afloop is iedereen vrolijk en wordt er uitgekeken naar de volgende dansmiddag.

Jacqueline Soll, Medewerker Welzijn Woon-zorgcentrum Spaar en Hout

Bianca weet met Let’s twist again de deelnemers van ons dagcentrum altijd weer swingend van of op de stoel te krijgen. Het is een en al plezier. Gewoon een feestje! Door haar foto’s van sterren van weleer en danskleding komen mooie verhalen los. Dus boek snel want als je eens wist hoe het wist!!!

Christien Kessens, Medewerker Dagbesteding Ramplaanhart en Tuindershart

Herinneringen van deelnemers:

Henk en Bea Hooglugt:

“Bea was 14 jaar en Henk 19 jaar toen ze elkaar ontmoetten bij dansschool Griek op de Zijlweg in Haarlem. Al snel vonden zij elkaar op de dansvloer. Samen deden ze aan wedstrijddansen voor de quickstep, Engelse wals, slow fox en tango. Ze hebben vele prijzen gewonnen. Volgens Henk was Bea veel beter dan hij, waardoor ze het samen net niet tot de A-klasse redden. Henk kreeg 7 dagen in de week privéles van dhr. Griek. Deze les kostte 7 gulden. Dat was dus 49 gulden in de week. Maar dat had hij er voor over. Samen met andere dansparen huurden ze een bus om de wedstrijden en dansgelegenheden te bezoeken in het buitenland. De jurk van Bea had ze zelf gemaakt samen met haar moeder. Hij was champagne kleurig en stond haar prachtig. Bea is er erg trots op. Het pak van Henk was op maat gemaakt. Een rokkostuum noemde je dat.”

Wil:

“Bij binnenkomst in de dansschool van Schröder de meisjes aan de ene kant van de zaal zaten en de jongens aan de andere kant. En wanneer de dansleraar het startsein gaf, dan vlogen de heren naar de dames toe. Soms struikelend over elkaar ,en elleboog duwend om dat ene leuke meisje ten dans te vragen.

Ank:

We hadden thuis gezellige avondjes met mijn broers en vrienden. De tafel ging aan de kant de platenspeler werd op tafel gezet. De hond moest in de keuken want die ging anders blaffen. Er hoorde een citroenbrandewijn bij met suiker. Of een advocaatje met slagroom en een beetje cacao er op. Glazen gevuld met sigaretten stonden op tafel. Er waren soms wel 20 mensen in onze woonkamer. Dan zeiden we: neem je eigen glas mee want zoveel servies hebben we niet. We deelden dan ook de kosten van de drankjes.Wij hadden een groot huis dus ze kwamen dus vaak bij ons langs

Jan

In 1955 waren we, de bemanning van de marine, onderweg naar America om een nieuwe mijnveger op te halen. Na een spannende reis van varen en vliegen belandden we in Los Angeles. We liepen langs een club waar Louis Armstrong zou spelen. We hadden niet genoeg geld bij ons maar de kassiere, die even naar binnen liep om iets te vragen, wist ons te vertellen dat we gratis naar binnen mochten ondanks dat het uitverkocht was. Onze marine-uniformen zullen hierbij wel geholpen hebben want in die tijd waren wij erg welkom in Amerika. We waren met zes man en hadden de tijd van ons leven. Ik heb zelfs nog even met Louis Armstrong gesproken. Toen jij me zijn foto tijdens de fotoquiz liet zien, schoot ik vol. Ik beleefde die herinnering weer opnieuw.

Maartje

Als je mij vraagt, van welke muziek ik kippenvel krijg, is dat van Yesterday van The Beatles. We woonden toen ik zwanger was van mijn derde in Duitsland, in verband met het werk van mijn man. We besloten dat ik in Nederland zou bevallen. Daarvoor moest ik 5 weken voor de uitgerekende datum, 15 februari, in Nederland verblijven bij familie. Het was een zware en verdrietige tijd. Vooral voor onze 2 dochters die hun vader zo misten. Ik kreeg ook nog een longembolie. Op de dag van de bevalling was het erg mistig en glad. We maakten ons allemaal erge zorgen om mijn man die zo snel mogelijk naar mij toe probeerde te komen. Wat waren we blij dat hij veilig en wel bij de bevalling aanwezig kon zijn. Toen de zusters mij vroegen welk liedje ze voor mij mochten draaien, koos ik voor Yesterday van The Beatles. Nog steeds als ik dit hoor sluit ik mijn ogen en voel ik mijn net geboren zoon in mijn armen liggen. Dit was een zeer gelukkig moment in een moeilijke tijd van mijn leven.